Мед Атлант

Екологічна ситуація на Прикарптатті: рівень води у річках падає, а полігон з переробки сміття майже заповнений

Сьогодні на засіданні архітектурно-містобудівної ради визначили, якими є основні недоліки пов’язані з водними ресурсами. На даний час це тенденція зниження рівня води у річках Бистриця Солотвинська та Бистриця Надвірнянська.

Необхідними заходами стануть: розширення існуючої системи, виробництво додаткових резервуарів чистої води, збільшення водозабору з Черніївського та Шевченківського родовищ. Нещодавно було проведено роботу із заміни технологічного обладнання каналізаційних структур, передбачається ремонт наявних об’єктів.  У період значних опадів зростає навантаження на каналізаційні споруди. Для цього планують зробити ремонт аварійних споруд та оптимізувати їх роботу. У проекті йдеться про зведення близько семи комунальних котелень, які забезпечуть індивідуальне опалення окремих житлових районів.

Що стосується санітарного очищення та твердих побутових відходів, то їх транспортують на полігон у Рибне. Цей полігон є найбільшим в області, але рівень його заповнення складає 90 %. Полігон оснащено сміттєсортувальними лініями, та необхідною умовою дотримання норм ергономіки є переробка сміття.

Читайте також: Навчально-практичний центр “Гігієна та екологія” відкрили в ІФНМУ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...