Мед Атлант

За рахунок міграції ми зможемо збільшити потуги міста: Ігор Слюзар про проблеми Коломийської ОТГ

Сьогодні, 12 жовтня, відбулася нарада з проблемних питань функціонування Коломийської міської ОТГ та діяльності територіальних органів центральних органів виконавчої влади в умовах децентралізації.

У Коломийській ОТГ існує проблема з документацією, видачею довідок, паспортів, заповітів, інших нотаріальних заяв. До прикладу, була проблема Надірнянської РДА з приводу довідок. Нотаріальні дії відмовляються вчияти нотаріуси Надвірної та Коломиї.

Людмила Яремчук, директор департаменту соціальної політики міста Коломиї зазначила:

Ми направили лист щодо механізму передачі соціальних допомоги жителям сіл, що приєднуюються. Міністерство відповіло, що в разі приєднання сіл створюється спеціальний підрозділ, проміжна ланка, що передаватиме документи.

Ігор Слюзар, міський голова Коломиї, наголосив на тому, що державні органи повинні виконувати свої обов’язки:

Попереджаю органи держаної влади. Свої функції виконуйте згідно Конституції України та законів”, – підкреслив Ігор Слюзар.

Ігор Слюзар також зазначив, що у Коломийській ОТГ існує проблема з комунікацією. Люди, аби вирішити свої проблеми, мусять їхати в Коломию або Надвірну. Надання послуг погіршилося, й це питання слід вирішити. За рахунок міграції можна збільшити потуги міста Коломиї, підкреслив міський голова.

Читайте також: Коломия створює ОТГ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...