Мед Атлант

Варто чи не варто їсти яйця щодня: Уляна Супрун спростувала ще один міф

В. о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун спростувала ще один поширений міф, цього разу про корисність споживання яєць.

Уляна Супрун у Фейсбуку зазначила, що яйця містять практично всі вітаміни, а також залізо, білок та рідкісні корисні жири – наприклад, холін. Корисні для здоров’я очей, шкіри, волосся, печінки та мозку.

Минуло десятки років, і тривалі дослідження спростували міф про шкоду яєць та підвищені ризики серцево-судинних хвороб. В одному з великих досліджень (500 тисяч учасників) люди, які споживали одне яйце на день мали на 18% менші ризики появи хвороб серця та судин та на 28% ймовірність пережити геморагічний інсуль. Такий результат було підтверджено не в одному дослідженні, – зазначає Уляна Супрун

В. о. Міністра підтверджує той факт, що в  яйцях є холестерин. Але він не робить їх шкідливими, тож їсти яйця можна і треба. Холестерин – це один із різновидів жирів. Він потрібен для роботи мозку, вироблення гормонів, функціонування травлення та багатьох інших процесів.

Щоб отримати максимальну користь від споживання яєць варто:

  •  Їсти відварені яйця чи яйця пашот, але не смажити їх чи їсти сирими.
  • Не доповнювати їх шкідливими продуктами. Ковбасками, беконом чи салом. Тоді холестерин залишатиметься в нормі і їжа не буде засмічена шкідливими жирами, канцерогенами та калоріями.
  • Комбінувати з іншою здоровою їжею. Це може бути висівковий хліб, зелень, оселедець, овочі та олія. Така їжа, багата на клітковину чи ненасичені жири, допоможе тримати баланс холестерину в нормі та урізноманітнить раціон.

Головне фото ілюстративне

Читайте також: Родина онкохворого Станіслава Фармуги отримала житло

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...