Мед Атлант

Поліція Прикарпаття буде контролювати ситуацію щодо насилля над домашніми тваринами

Знущання з тварин карається законом. Це стосується і незаконного вигулу. Тому поліцейські Івано-Франківщини з відповідними комунальними підприємствами, керівниками притулків обговорили план заходів по виявленню та припиненню порушень, які стосуються домашніх тварин.

Сьогодні в Управлінні превентивної діяльності під керівництвом Андрія Веляника відбулось обговорення щодо захисту домашніх тварин.

На нараді були присутні голова Благодійного фонду «Дім Сірка» Наталія Когут із представницею, начальник Івано-Франківської міської лікарні ветеринарної медицини Євген Гусак, а також очільник Головного управління Держпродспоживслужби в області Іван Васьків.

На даний момент, поліцейські Івано-Франківщини відкрили три кримінальні провадження за ст. 299 ККУ (Жорстоке поводження з тваринами).
Одне з них уже направлено до суду. Крім того, склали два протоколи за ст. 89 КУпАП (Жорстоке поводження з тваринами) та 34 – за ст. 154 КУпАП (Порушення правил тримання собак і котів).

Правоохоронці разом із представниками відомств вирішили, що конкретний план дій допоможе швидко взаємодіяти в екстрених ситуаціях, а тим самим завадить незаконності. Йдеться про:

  • вилучення або конфіскацію тварин та передачу їх на зберігання до спеціалізованих притулків;
  • налагодження постійного обміну інформацією стосовно фактів порушення вимог законодавства, що стосується домашніх тварин;
  • проведення спільних рейдів з метою виявлення та припинення порушення законодавства, що стосується домашніх тварин.

Поліцейські і представники відомств вирішили провести рейд уже наступного тижня. Про його результати повідомимо додатково.

Читайте також:  Чотирилапі хочуть мати щастя: івано-франківський притулок тварин потребує допомоги

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...