Мед Атлант

У Франківську запрацював інклюзивний центр, у планах – ще один. ФОТО/ВІДЕО

В Івано-Франківську відбулося відкриття інклюзивного центру.

У навчально-реабілітаційному центрі на вулиці Військових Ветеранів 8 листопада відкрили інклюзивно-ресурсний центр. Як повідомлено на сайті міського голови Івано-Франківська, зараз у місті є 18 інклюзивних груп у дитячих садках, ще 55 дітей навчаються в інклюзивних класах. Цей центр має на меті налагодити співпрацю з особливими дітками, їхніми батьками та педагогами.

У Франківську батьки найчастіше обирають інклюзивну форму навчання. Кожен вчитель, де є дитина з інвалідністю, отримує асистента чи помічника.

Зі своєю вихованкою я познайомилася в позаурочний час. Ми поспілкувалися, першочергово поговорили про її захоплення. Адже дитина мене не знала, а я не знала її. Важливо налагодити стосунки. Але головне – довіра, – розповіла асистент вчителя Оксана.

Висновок закладу має рекомендаційний характер. Тобто батьки не зобов’язані виконувати те, що їм там порадять. Але як розповідають самі працівники, найчастіше їхніх рекомендацій таки дотримуються.

Інклюзія – це включення. Включення дітей з особливими потребами у звичайні класи та в групи у дитячих садочках. Тому важливо, щоб цей процес супроводжувався фахівцями. Навчально-реабілітаційний центр працюватиме й надалі. Окрема подяка працівникам закладу, адже від їхньої чуйності багато залежить, – прокоментував Руслан Марцінків на офіційній сторінці у Фейсбуку.

Фото: Богдан Досюк.

Кошти на облаштування закладу виділили з міського бюджету. Як зазначено на сайті міського голови, у місті планують відкрити ще один центр. Деталі наразі невідомі.

Детальніше в сюжеті “Вежа”:

Читайте також: Перша леді України відвідала інклюзивні класи Франківська. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...