Мед Атлант

На Прикарпатті досліджуватимуть повітря за допомогою сучасних приладів

На Прикарпатті досліджуватимуть повітря за допомогою сучасних приладів.

Учора, 14 листопада, депутат Михайло Довбенко офіційно передав Рогатинській міськміжрайонній філії ДУ “Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України” сучасні прилади для проведення лабораторних досліджень атмосферного повітря в місцях проживання та на межі санітарно-захисних зон підприємств.

Серед придадів такі: газоаналізатор «Елан-СО-50» для визначення вуглецю оксиду, який є одним з найпоширеніших забруднювачів повітря, немає кольору та запаху; електроаспіратор АSA-2М для визначення виробничого пилу; газоаналізатор «Елан-NO2» для визначення діоксиду азоту, який для людини в 10 разів небезпечніший, ніж оксид вуглецю. Прилади придбані за рахунок екологічних коштів Галицького районного бюджету.

Рогатинська міськміжрайонна філія обслуговує Рогатинський та Галицький райони і місто Бурштин.

До сьогоднішнього дня Рогатинська міськміжрайонна філія проводила лабораторно-інструментальні заміри атмосферного повітря використовуючи прилади Аспіратор М-822 1978 року випуску, психрометр МВ-4М 1991 року випуску, які, в сучасних умовах є технічно застарілі і потребують багато робочого часу для отримання результатів дослідження, інформує МІСТО з посиланням на прес-службу Рогатинської РДА.

Використання нових приладів покращить проведення моніторингу в місцях проживання населення та на межі санітарно-захисних зон від джерел забруднення атмосферного повітря.

Не можна забувати про загрозу забруднення атмосферного повітря. Тому для нас дуже важливо вести постійний моніторинг того, що відбувається саме в цьому районі, а також моніторити вплив цих викидів на життя та здоров’я людей, – зазначив Михайло Довбенко.

Читайте також: Екологічна ситуація на Прикарптатті: рівень води у річках падає, а полігон з переробки сміття майже заповнений

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...