Мед Атлант

У Франківську святкують десятиріччя легендарної вистави “Солодка Даруся”

У п’ятницю, 16 листопада, у Франківському драмтеатрі розповіли про 10-річчя вистави “Солодка Даруся”.

На прес-конференції були присутні режисер, директор Франківського драмтеатру Ростислав Держипільський й акторський склад: Галина Баранкевич, Надія Левченко, Олексій Гнатковський, Роман Луцький, Олеся Пасічняк, усі актриси, які грали 10-річних Дарусь.

Це насправді історична подія. Даруся має кілька днів народжень. Спершу це була просто дипломна робота. Потім про це дізналася Марія Матіос. Друге народження вистави відбулося, коли письменниця  приїхала подивитися виставу. Після перегляду вона була дуже вражена. Для нас було завдання не зіпсувати твір. У мене була мрія показати трагедію тих років по-сучасному. Коли я прочитав роман, то зрозумів: це саме той твір, – розповів Ростислав Держипільський.

Сьогодні у Франківському драмтеатрі буде 229 вистава.

228 раз – це дуже непросто. Був період, коли ми грали дві вистави вдень, це було складно. Я дуже щаслива, що ця вистава в театрі. Мабуть секрет у нашій студентській щирості й невидимих речах, які заклала Наталя Половинка, – розповіла актриса драмтеатру Галина Баранкевич.

Довідка.

“Солодка Даруся” – драма на дві дії за мотивами однойменного роману М. Матіос. Режисура, сценічне рішення, музичне оформлення – Ростислав Держипільський, пісенна режисура – лауреат Національної премії України ім.Т.Г.Шевченка Наталія Половинка.

Прем’єра вистави “Солодка Даруся” відбулася 16 листопада 2008 року. Це була дипломна робота випускників Інституту мистецтв ПНУ ім. В. Стефаника. “Солодку Дарусю” відразу ж включили до репертуару Івано-Франківського театру і вона стала переможцем різних театральних фестивалів. На фестивалі “Прем’єри сезону – 2009” вистава перемогла відразу в п’яти номінаціях. Під час гастролей Івано-Франківського театру з “Солодкою Дарусею” містами України відбувся справжній аншлаг.

Читайте також: Чотири вистави Франківського драмтеатру висунуто на Шевченківську премію

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...