Мед Атлант

З 1 грудня прикарпатські пенсіонери отримуватимуть підвищену пенсію

З 1 грудня прикарпатські пенсіонери отримуватимуть підвищену пенсію.

З 1 грудня цього року мінімальний розмір пенсій зросте до 1497 гривень, повідомляє “Урядовий портал”. Про це в ефірі “Еспресо.TV” заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

Відповідний перерахунок буде здійснений також всім пенсіонерам, розмір пенсій яких залежить від прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, – уточнив Віце-прем’єр-міністр.

З 1 січня 2019 року, за його словами, відбудеться чергове підвищення пенсій військовим пенсіонерам.

Вже другий рік поспіль будуть перераховуватися пенсії військовим пенсіонерам, а це понад півмільйона наших співгромадян, – додав Павло Розенко.

Він також нагадав, що 1 березня 2019 року відбудеться осучаснення пенсій для 10 мільйонів пенсіонерів.

Для понад 10 мільйонів громадян з 1 березня 2019 року відбудеться осучаснення пенсій. Виплати зростуть приблизно на 12-17%. І це буде відбуватися вже щороку, – підкреслив Віце-прем’єр-міністр.

Зазначимо, що з 1 січня 2019 року розмір мінімальної заробітної плати зросте майже до 4200 гривень, інформує “Урядовий портал”. Павло Розенко зазначив, що за останні три роки вдалося суттєво збільшити розмір мінімальної заробітної плати.

Враховуючи підвищення із січня,  мінімальна зарплата за останні три роки зросте фактично втричі. Це вже послідовна політика Президента, Уряду і Парламенту. Ми вважаємо, що працююча людина має отримувати достойну зарплату, – підкреслив Віце-прем’єр-міністр.

Читайте також: Калуський лікар врятував 62-річного відвідувача басейну

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...