Мед Атлант

За забруднення ріки на Прикарпатті винуватцям загрожує кримінал. ВІДЕО

За забруднення ріки на Прикарпатті винуватцям загрожує кримінал.

Як раніше інформувало МІСТО, масове будівництво в одному із найбільших карпатських курортів призвело до забруднення річки Прутець. Чимало готелей, садиб, кафе та ресторанів економлять на очисних спорудах, тож скидають стоки прямісінько в річку. Через таку халатність потік може стати великою каналізацією Карпат, який несе свої води в Прут, а далі в Дунай, повідомляли ФАКТИ.

Влітку смердить, а взимку ще й парує. Приховати каналізаційні стоки неможливо, вони течуть сільськими вуличками. І на велику кількість люду якісні очисні споруди мають одиниці туристичних комплексів, кав’ярень  чи ресторанів.

8 червня цього року сільський голова села Поляниця звернувся із заявою про систематичне забруднення ріки господарськими комплексами, а отже, це шкода здоров’ю жителів і довкіллю загалом.
Відповідно до інформації сільського голови с. Поляниця, викиди в річку здійснюються 97 суб’єктами господарювання, які знаходяться в с. Поляниця, вздовж річки Прутець на ділянках Вишні, Прохідного, Чурів-Подини, Стаїщі Яремчанської міської ради Івано-Франківської області.
25 липня 2018 року начальник Яремчанського відділу Надвірнянської місцевої прокуратури звернувся до Яремчанського міського суду із клопотанням про дозвіл на проведення позапланової перевірки в с. Поляниця на території приватних садиб, які знаходяться вздовж річки Прутець з метою встановлення факту забруднення поверхневих вод річки Прутець речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров’я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил.
Досудове розслідування триває.
Головне фото ілюстративне.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...