Мед Атлант

Дерещуку відмовили у клопотанні й продовжили тримати під вартою.ФОТО

Сьогодні, 23 листопада, відбулося чергове судове засідання у справі Дерещука, який у середмісті Франківська влаштував стрілянину. У результаті загинув підприємець Ігор Гербін.

Як раніше інформувало МІСТО, затриманий Михайло Дерещук стріляв у відомого франківського підприємця Ігоря Гербіна 31 липня. Бізнесмен припаркувався поруч свого магазину. В цей момент нападник, який проходив повз автомобіль, випустив у бокове скло, поруч шофера, 6 куль. Після чого зник з місця події. Стрілянина трапилася на очах у десятків перехожих. Крім того, нападника зафіксували камери відеоспостереження, яких у тому районі чимало. Через 6 годин після цього підозрюваного затримали в одному з навколишніх сіл Івано-Франківська під час намагання переховатися з одного місця в інше.

Франківський підприємець Ігор Гербін, відомий під прізвиськом “Червонєц” помер у лікарні.

Напередодні між чоловіками трапився конфлікт, який вірогідно й спровокував подальший розвиток подій. До зали суду було доставлено підозрюваного Михайла Дерещука. Просить перенести засідання є підстава клопотання від дочки перенести засідання (у зв’язку з ГРВІ) та представила підтверджуючий документ.

5 жовтня було розглянуто клопотання Дерещука, щодо погіршення його стану здоров’я. Останні медичні документи з цього приводу били представлені в грудні 2017. Скаржився на неналежне лікування та вимагає зміни запобіжного заходу на домашній арешт. Прокурор засвідчив, що враховуючи особу звинувачено та його попередню судимість, слід продовжити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще 60 днів.

Сьогодні, 23 дистопада, відбулося чергове судове засідання. Захисники Дерещука не з’явилися. Дерещук зазначив, що адвокат Клименко не виконував своїх обов’язків, хоча кошти взяв. Також відсутні свідки зі стророни обвинуваченого.

У складі суду змінилася суддя Зеленко через закінчення повноважень. Дерещук обурений довгим судовим процесом. Наступне судове засідання призначили на 21 грудня, 10 година, резервне – 16 січня.

На суді також розглядали клопотання Дерещука про зміну запобіжного заходу. Прокурор зазначив, що у клопотанні Дерещуку слід відмовити.

Належного лікування не було. В установі немає лікаря. 8 місяців до мене належним чином не дивилися, – зазначив Дерещук й подав ще одне клопотання у суд.

Суд постановив, що запобіжний захід слід продовжити. До 21 січня Дерещука триматимуть під вартою.

Читайте також: За забруднення ріки на Прикарпатті винуватцям загрожує кримінал. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...