Мед Атлант

На відновлення Палацу Потоцьких у Франківську необхідно 115 мільйонів гривень

Питання “Про внесення на розгляд сесії міської ради проекту рішення “Про затвердження Програми збереження, використання та розвитку колишнього палацу Станіслава Потоцького на 2018-2026 роки” розглядали на засіданні міськвиконкому сьогодні, 12 грудня.

Володимир Гайдар розповів, що метою Програми є ґрунтовне дослідження, забезпечення збереження, популяризації   унікальної   пам’ятки,    створення умов для раціонального   та   безпечного   її   використання, ревіталізація та розвиток Комплексу шляхом реалізації на його базі міждисциплінарної платформи для продуктивної комунікації та інноваційних креацій науки, бізнесу і мистецтва.

На відновлення Палацу Потоцьких необхідно 115 мільйонів гривень.

Нагадуємо, На території Палацу Потоцьких відбуваються геологічні дослідження. Тут розкопали низку шурфів біля фундаментів будинків. А також зробили більше десятка свердловин: у такий спосіб фахівці намагаються дослідити стан грунтів й зрозуміти, чому просідають та руйнуються окремі будівлі.

Волога – це також одна з причин руйнувань, система водовідведення була пошкоджена ще у радянські часи. Наступного року навесні розпочнуться відновлювальні роботи на території Палацу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...