Мед Атлант

У готелі “Дністер”, де нещодавно добудували вежу, облаштують оглядовий майданчик. ФОТО/ВІДЕО

 Нещодавно у готелі “Дністер” добудували вежу, у планах підприємців міста облаштувати там оглядовий майданчик.

У Франківську нещодавно відновили первинний силует колишньої кам’яниці, де тепер розташований готель “Дністер”, – відбудували вежу-бельведер. Як кажуть архітектори, зробили її саме такою, якою вона була до 1998 року, поки її не знищила пожежа.

Над відновленням історичного елементу будівлі ініціатори працювали близько року. Місцевий архітектор Зеновій Соколовський тривалий час досліджував це питання. Каже, колись місто славилося своїми баштами.

Восьмигранна вежа із трьома годинниками та шпилем – саме такою вона була колись, стверджують історики. Окрему увагу автори ідеї приділили годинниковим циферблатам на споруді. У їхньому дизайні, кажуть, закладене сакральне значення.

Нині у приміщенні готелю триває ремонт. Втім, незабаром піднятися на історичну верхівку будівлі зможе кожен охочий. Підприємці мають намір облаштувати там оглядовий майданчик.

Детальніше в сюжеті “Вежа“:

Вежу висміяв на сторінці у Фейсбуку франківець Ростислав Шпук:

У Франківську з’явився пам’ятник недорогій ялинковій верхівці з ЦУМУ 1970-х. Ніжний, як обпечені руки – і тут же густо позолочені. Тільки чомусь за постамент йому використали унікальну споруду готелю “Дністер”.  Автохтонний Франківськ випаровується, підігрітий уявленням про красу сучасних забудовників, через спотворені верхи. Тепер має золоту трубу, кудою даватиме прощальні гудки, – зазначив пан Ростислав у дописі.

Фото: Ростислав Шпук.

Фото: Ростислав Ковтун

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...