Мед Атлант

Всеукраїнське братство ОУН-УПА відреагувало на побиття голови організації

Як повідомляло МІСТО раніше, 27 грудня близько 19:30 21-річний прикарпатець, уродженець Узбекистану напав на 71-річного голову Братства ОУН-УПА і голову обласного проводу Конгресу Українських Націоналістів.

Правоохоронці оголосили  підозру зловмиснику за ч. 1 ст. 122 ККУ (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, що спричинило тривалий розлад здоров’я або значну стійку втрату працездатності менш як на одну третину, – карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років).

Журналістка Жанна Шевченко-Титаренко на своїй сторінці у Facebook зазначила, що стан Богдана Боровича є дуже важким, оскільки травми завдавалися предметом, схожим на металевий. Поруч з потерпілим перебуває секретар братства ОУН-УПА Марія Солодчук.

Жанна Шевченко-Титаренко також оприлюднила текст офіційного звернення Всеукраїнського братства ОУН-УПА до громадян України та відповідальних працівників правоохоронних органів.

Члени Конгресу Українських Націоналістів, воїни ОУН-УПА, всі представники патріотичних сил розцінюють факт побиття лідера національно-патріотичного руху України як виклик та супротив з боку антинародної коаліції олігархічних угрупувань активній життєвій позиції Богдана Боровича, яка повсякденно спрямована на подолання масової корупції та побудови і утвердження громадянського суспільства в Україні, – йдеться у документі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...