Мед Атлант

На Прикарпатті проведуть профілактичні рейди “Діти вулиці”

Профілактичні рейди проводяться з метою попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, виявлення і усунення причин, що сприяють вчиненню неповнолітніми злочинів.

Такі заходи проводяться систематично службами у справах дітей райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення спільно з працівниками ювенальної превенції.

За 2018 рік проведено 743 профілактичних рейдів, під час яких виявлено 769 дітей. З них вилучено з: вулиці – 22 осіб, сім’ї – 50, крім цього, попереджено 697 дітей.

Із загальної кількості вилучених дітей: 5 – повернено в сімю, 42 – влаштовано в центри соціально-психологічної реабілітації дітей, 3 – влаштовано до навчальних закладів, 22 – до закладів охорони здоров’я.

Під час рейдів виявлено 17 підлітків, які вживали спиртні напої. Виявлено 45 порушень правил торгівлі спиртними напоями та тютюновими виробами.

За кожним фактом працівники правоохоронних органів склали протоколи про адміністративні правопорушення. Винні особи притягнуті до адміністративної відповідальності.
Зокрема, попереджено 21 та ініційовано притягнення до відповідальності 44 посадових осіб.

Під час проведення профілактичних заходів-рейдів працівниками служб у справах дітей обстежено умови проживання дітей в 1190 сімях, попереджено 700 батьків за неналежне ставлення до виховання дітей та ініційовано притягнення до відповідальності 237 осіб.

Нагадаємо, що у дитсадку на Прикарпатті діти масово захворіли через грибок. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...