Мед Атлант

В Карпатах через сходження снігової лавини загинув турист

Вчора, 25 січня, в Карпатських горах загинув турист з Києва.

Близько 18 години до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що під час проходження туристичного маршруту в районі гори Стіг, Рахівського району зійшла лавина в яку потрапили троє осіб.

Двом туристам вдалося вибратися з лавини, один, на жаль, загинув. Всі туристи є мешканцями м. Києва 1990 років народження. Про це повідомляє Управління ДСНС Закарпатської області.

Туристи попередньо дізнавались в рятувальників про погодні умови в тій місцевості, рівень лавинної небезпеки та можливість виходу туристичним маршрутом. Але фахівці ДСНС заборонили їм виходити у Карпати та рекомендували дочекатись покращення погодних умов.

Туристи знехтували порадами і вирушили туристичним маршрутом до гірського озера Геришаска на полонину Ярошеска в районі гори Стіг Рахівського району.

Потерпілі зазначили,що близько 17:00 24 січня їх накрило сніговою лавиною. Двом з них вдалось відкопатись з-під шару снігу і вони відкопали свого товариша, однак, він вже був без ознак життя.

У зв’язку із темною порою доби, вони вирішили переночувати в  горах, а зранку повернутись до населеного пункту та розповісти про цей факт відповідним службам.

Наразі у цю місцевість направлена  пошуково-рятувальна група для транспортування тіла.

Нагадаємо, що декілька днів у гірських районах Івано-Франківської області iснує загроза зсувів снігу на дороги.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...