Мед Атлант

У Богородчанах релігійна громада перейшла до Помісної православної церкви України

Сьогодні, 3 лютого, у Богородчанах відбулися збори щодо зміни кофесійної юрисдикції.

Інформацію щодо переходу громади до Помісної православної церкви України повідомив у Фейсбуці депутат Святослав Никорович.

У Богородчанах релігійна громада перейшла в Помісну православну Церкву в Україні. Вітаю з таким рішенням! – йдеться у дописі.

За словами Ольги Корній-Чоп’як, сьогодні в Богородчанах відбулася непересічна подія, якої ще не було в місті.  Громада міста підтримала рішення сесії районної ради про позбавлення парафії УПЦ МП права використовувати костел для богослужінь.

Довгі роки боротьби за збереження пам’ятки архітектури національного значення – домініканського костелу завершуються перемогою справедливості! Для мене особисто це велике свято, до якого я йшла більше трьох років. Мрію про реставрований, з блискучими куполами, органом, з відкритими дверями для всіх бажаючих, туристів, які достойно оцінили б цю музику в камені. Бо тепер ми бачимо руїну, до якої довели московіти, які закрили для всіх, крім себе, нашу гордість. Я особисто була всередині костелу, коли моя дочка в дев’ятому класі виступала на вечорі присвяченому Лесі Українці, тоді костел був концертно-виставковим залом. А зараз їй 41 рік. Ось чому для мене сьогодні 3 лютого – великий день. А для вас, дорогі богородчанці?!  І ще, я ще не бачила в стінах БПК такого піднесення, одностайності, щирої радості і єднанння. Ось що значить громада, БРАВО всім нам! – зазначає пані Леся.

Фото: UA: Карпати.

Нагадаємо, що 17 січня в селі Похівка Богородчанського району Івано-Франківської області продовжилась боротьба за церкву. Більшість громади села Похівки хоче молитися українською мовою, бути частиною Української Помісної Церкви. Однак служитель Московського Патріархату відмовився переходити і віддавати церкву, аргументуючи це тим, що церква є власністю релігійної громади, куди крім жителів села може входити, хто хоче. Однак люди згуртувалися і категорично відстоюють свої права.

До теми: Із сокирою та лопатою: у Богородчанщині триває боротьба за Домініканський костел. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...