Мед Атлант

У Франківську здійснюють ямковий ремонт доріг. ВІДЕОСЮЖЕТ

В Івано-Франківську ремонтують дороги. Поки що йдеться про ямкові ремонти. У планах влади здійснити капремонт головних магістралей. Для цього необхідно мінімум 300 мільйонів гривень.

Віталій Бурко, директор КП “Муніципальна дорожня кампанія”, розповів МІСТУ про поточні ремонти, що здйснюються на дорогах Франківська.

Ті дороги, на яких в останні пару років робили або вибірковий, або капітальний ремонт, перебувають у хорошому чи задовільному стані. Дороги, які не ремонувалися 30 років, посипалися, – зазначив Віталій Бурко.

Минулоріч поточний ремонт не змогли здійснити, як слід через відстутність фінансування. Цьогоріч на такі ремонти у бюджеті заклади 18 мільйонів гривень.

Наразі щодня, коли хороша погода, проводятьс яремонти аварійних вибоїн.

Міський голова раніше повідомляв, що всі головні магістралі потребують капітального ремонту. 

От взяти хоча б вул. Коновальця, яка щороку ремонтується і ямково, і поточно. Вона не має основи, нема на що класти асфальт. Навіть коли латки ще зберігаються, поруч вже з’являються ямки. Чого? Бо нема основи, потрібен капремонт. На капремонт основних магістралей слід шукати додаткові кошти – як мінімум, 300 млн. грн., – зазначив міський голова.

МІСТО писало про перспективу ремонту моста на Пасічну. Михайло Смушак, директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою, розповів, що станом на 2 лютого провести капітальний чи поточний ремонт мосту з дотримання всіх технологій практично неможливо. Можливість капремонту моста буде тоді, коли оформлять відповідну проектно-кошторисну документацію, другий фактор – це відповідні кошти, що будуть виділені на такий ремонт. Наразі немає ні коштів, ні документації. За словами головного комунальника міста, якщо трапиться повінь, міст на Пасічну її не переживе.

Руслан Марцінків повідомив про те, що на звернення департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою додатково передбачили кошти на розробку ПКД капітального ремонту мосту на вул. Галицькій, а також ПКД капремонту шляхопроводу на вул. Незалежності.

Проекти дуже вартісні, тому будемо реалізувати поступово. Завдання мінімум на 2019 рік: виготовити документацію на ці об’єкти і зробити експертизу. Зараз департамент веде переговори з потенційними проектними інститутами з Києва, Дніпра, Харкова, які можуть зробити такі комплексні проекти, – зазначає Руслан Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...