Мед Атлант

Франківськ планує викупити ділянки для створення індустріального парку в Хриплині

Сьогодні, 19 лютого, відбулася оперативна нарада в міського голови Івано-Франківська Руслана Марцніківа.

На нараді розглядали питання “Про збільшення інвестиційних можливостей”.

Ігор Попадюк, начальник управління інвестиційної політики, розповів, що існує багато можливостей для майбутніх бізнес-інвестицій у Хриплинському індустріальному парку, який планують створити незабаром. Місто планує придбати частину територій.

Зараз у Франківську зараз налічується майже півмільярда прямих інвестицій. 96,6% з них надійшли з країн ЄС.

Цього року будемо працювати на примноження цих показників. Проте потрібно мати куди запрошувати інвесторів. Тому вкрай важливим завданням для міста залишається створення індустріального парку. Вже маємо комплексне бачення такого на території Хриплинської промзони. Зараз будемо працювати над викупом ділянок під парк. Роботи багато, але іншого шляху нема, – зазначив Руслан Марцінків.

Також Ігор Попадюк розповів про розвиток IT-технологій у Франківську. Було зазначено, що в місті не вистачає офісних приміщень. У “Промприлад”, що є платформою для інвестицій та розвитку бізнесу, вклали 1279599 гривень.

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу запропонував надати земельну діляннку громаді міста задля будівництва нового IT-бізнес кампусу.

До теми: Знаючи свої ресурси прикарпатські громади можуть стати відкритішим для інвесторів, – експерт.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...