Мед Атлант

У Франківську визначилися з пам’ятником Степанові Пушику. ФОТО

19 лютого відбулося засідання конкурсної комісії щодо визначення кращого ескізу пам’ятника Степану Григоровичу Пушику. Комісія обрала переможця.

В Івано-Франківську планують встановити пам’ятник українському письменнику, літературознавцю, журналісту, громадсько-культурному та політичному діячу, професору Прикарпатського університету ім.В.Стефаника Степану Пушику. В міській раді відбувся конкурс, на який було подано три заявки: від скульпторів Володимира Семківа та архітектора Юлії Семків, скульптора Йосипа Косовича, а також скульптора Володимира Довбенюка, повідомлено на сайті міської ради.

На розгляд конкурсної комісії свої ескізні роботи представили скульптори Володимир Семків (над проектом пам’ятника працював разом із Юлією Семків) і Володимир Довбенюк. До обговорення долучилися і родичі Степана Григоровича. Проект пам’ятника першого скульптора найбільше сподобався комісії. Саме його визначили переможцем.

Головуючий Олександр Левицький висловив сподівання, що пам’ятник встановлять до перших роковин смерті письменника Степана Пушика.

Степан Пушик заслуговує, щоб про нього говорили і пам’ятали. Саме тому в нашому місті планують встановити пам’ятник українському письменнику, літературознавцю, журналісту, громадсько-культурному та політичному діячу, професору Прикарпатського університету ім.В.Стефаника. Справді історична для Івано-Франківська та нашої країни постать. Дякуємо родичам, які приєдналися до оговорення”, – зазначила секретар міської ради Оксани Савчук.

Степан Пушик помер 14 серпня 2018 року у Франківську.

15 серпня у стінах Прикарпатського національного університету відбулася прощальна церемонія.Віддати останню шану Степану Пушику прийшли сотні людей – друзі, колеги, студенти. Після церемої тіло письменника відвезли у село Вікторів Галицького району, звідки він родом.

Яким Степана Пушика запам’ятали колеги та близькі, дивіться в сюжеті МІСТАЧоловік слова і легенда Карпат: яким залишиться в пам’яті письменник Степан Пушик.

1 листопада відбулося засідання міського виконавчаного комітету, де прийняли рішення про встановлення пам’ятника Степанові Пушику. Пам’ятник знаходитиметься на території Меморіального скверу на вул. Степана Бандери.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...