Мед Атлант

За допомогою TruCam поліцейські на Прикарпатті виявили півтори тисячі водіїв-порушників. ВІДЕО

На Прикарпатті за допомогою радарів поліцейські виявили півтори тисячі водіїв-порушників.

Раніше МІСТО інформувало, що в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг патрульна поліція Івано-Франківської області почала використовувати з 8 жовтня засоби для контролю за дотриманням водіями встанолених швидкісних режимів – пристрої для вимірювання швидкості TruCam.

У місцях, де поліція фіксуватимуть порушення швидкісного режиму, стоятимуть службові автомобілі з увімкненими проблисковими маячками синього кольору.

Пристрій TruCam має спеціальний алгоритм шифрування, що унеможливлює втручання у систему чи будь-яке корегування даних. Відеоролики чи фотографії порушень зберігатимуться тривалий час в Управлінні патрульної поліції в Івано-Франківської області і можуть бути надані до суду при оскарженні водіями винесених постанов.

Відповідно до статті 122 КУпАП, а саме за перевищення швидкості більш як на 20 км/год – санкція статті передбачає штраф у розмірі 255 гривень (ч.1), перевищення швидкості більш як на 50 км/год – штраф 510 гривень (ч.3).

Зазначимо, що про TruCam водіїв попереджають дорожні знаки, що вказують про ведення фото- і відеофіксації. Утім автомобілісти продовжують перевищувати швидкість.

У населеному пункті Старі Кривотули, де працювали поліцейські, водій рухався зі швидкістю 125 км/год., що на 75 км більше дозволеної. Місця, де стоять патрульні з вимірювачами швидкості, – місця концентрації ДТП, масового порушення правил дорожнього руху, – розповідає речник патрульної поліції Івано-Франківської області Микола Гурак.

За даними поліції, за допомогою приладів виявили півтори тисячі водіїв-порушників.

Детальніше в сюжеті “Канал 402”:

Нагадаємо, станом на 16 листопада патрульні зупинили 350 водіїв, які порушили швидкість.

Про демонстрацію роботи радарів дивіться в сюжеті МІСТА:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...