Мед Атлант

У Франківську проводять в останню путь госпітальєра Сергія Мороза. ФОТО / ВІДЕО

Сьогодні, 16 березня, в Івано-Франківську прощаються з госпітальєром Сергієм Морозом.

Зранку франківці, побратими, родичі та друзі сім’ї госпітальєрів зібралися у “Просвіті”, щоб провести в останню дорогу Сергія Мороза.

Він був хорошим батьком, чоловіком. У нього було дуже велике серце. Він був відкритим для допомоги. Це було його покликання перед Богом: бути там, де потрібна допомога. Коли сталися у нашій країні сумні події, Сергій поїхав помагати людям, – розповів побратимим Сергія, капелан.

Яна Зінкевич, командир батальйону “Госпітальєри” закликала не лише вшанувати пам’ять Сергія, але й допомогти його дружині Тетяні:

Дуже важко сьогодні знайти потрібні слова. Сергій був надзвичайною людиною, хорошим воїном, чоловіком та батьком. Усе, що ми можемо зробити, – це вшанувати пам’ять Сергія та допомогти його родині. Як ви знаєте, є проблеми зі здоров’ям у дружини Тетяни. На жаль, війна така річ, яка не відпускає навіть тоді, коли повертаєшся у мирне життя. У нашому батальйоні немає жодної бойової втрати, але це п’ятий наш робратим, який залишив нас у цивільному житті, – розповіла Яна Зінкевич.

У пам’ять Сергієві виконали пісню:

Учора, 15 березня, розпочалося прощання з Сергієм Морозом. Друзі, близькі, жителі міста прийшли ввідати шану госпітальєру.

Нагадаємо, Сергій Мороз помер у ніч на 13 березня. Він був волонтером, водієм-парамедиком батальйону “Госпітальєри”, військовим капеланом. Із січня 2015 року був на передовій, рятував поранених бійців і місцевих мешканців. Попри важку хворобу, Сергій постійно допомагав військовим на фронті.

У дружини Сергія Тетяни важка хвороба – рак, меланома 2 стадії, але з великою злоякісністю. У Франківську для подружжя неодноразово збирали кошти на лікування.

Картка Тетяни у “Приватбанку”- 5168 7422 0370 6431.

Читайте також: “Смерті немає – є новий початок”: військові та волонтери сумують і діляться спогадами про “Фроста”. ФОТО/ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...