Мед Атлант

На Івано-Франківщині підприємець незаконно зайняв землю вартістю більше 20 мільйонів

На Тисмениччині підприємець незаконно користувався землею. Прокуратура скерувала до суду позов про звільнення ділянок вартістю 21 млн 400 грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

Орган місцевого самоврядування Тисменицького району уклав угоду з підприємцем. Угода стосувалася  відшкодування витрат на землі резервного фонду. Ділянки мали використовуватися для ведення товарного сільськогосподарського виробництва загальною площею 176,3 га. Ставка орендної плати була мінімальною.
Передача землі відбулася з порушеннями: торги продажу права оренди землі не проводилися, а під час укладання угоди сторони намагались приховати договір оренди земельної ділянки. Отже, підприємець користується землею незаконно. Як наслідок – селищна громада не може отримати максимальний розмір орендної плати за використання земельних ділянок.
У пред’явленому позові прокуратура вимагає в судовому порядку визнати незаконним та скасувати рішення органу місцевого самоврядування, визнати недійсною угоду про відшкодування витрат та звільнити земельні ділянки загальною площею 176,3 га, – повідомили у прокуратурі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...