Мед Атлант

Сьогодні у Криму відбуваються масові облави кримських татар

В анексованому Криму російські силовики проводять щонайменше 25 обшуків у домівках кримськотатарських активістів.

Рранок 27 березня 2019 року в окупованому Росією Криму розпочався масовими обшуками будинків кримських татар, повідомив у Facebook Рефат Чубаров.

Станом на 7 годину ранку відомо про вторгнення російських силовиків в будинки, як мінімум, 25 кримськотатарських родин в Сімферополі (масиви Строганівка і Кам’янка), а також в Карасубазарському (Білогірському) районі Криму, – йдеться у повідомленні.

Прибулих до місць вчинення обшуків адвокатів окупанти не допустили до будинків, де орудували силовики.

Вторгнення російських окупантів в будинки кримських татар Рефат Чубаров назвав актом найбільш масового порушення прав людини в окупованому Криму, скоєних окупантами в один день.

Також Чуборов повідомив про випадки підкидання при здійсненні обшуків заборонених предметів і книг.

Очевидно, в окупованому Криму почалася нова, ще більш жорстока хвиля репресій і гонінь на кримських татар, метою яких є спроба привести їх у повну покірність окупантам. Зауважу також, що вчора, 26 березня, в Страсбурзі, в Європейському парламенті продовжилися дебати “П’ять років незаконної окупації Криму Російською Федерацією”, в ході яких парламентарії вказували на неприпустимо жорстоке ставлення російських окупантів до кримськотатарського народу – корінного народу Криму, – пише Рефат Чубаров.

Фото: з Twitter Николай Полозов.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...