Мед Атлант

У ЄС заборонили одноразовий пластик

27 березня Європарламент схвалив законопроект, що передюбачає заборону використання одноразового пластику. Рішення підтримали 560 депутатів, проти проголосували 35.

ЄС також заохочуватиме країни-члени скоротити використання пластикових пакувальних матеріалів та запровадити жорсткіші правила щодо ярликів, інформує УНІАН. Очікується, що до 2029 року 90 відсотків пластикових пляшок будуть збиратися для вторинної переробки, і вони будуть виготовлятися з використанням 25 відсотків вторинних матеріалів у 2025 році та 30 відсотків – у 2030 році.

Оскільки текст законопроекту вже був погоджений на переговорах між Європарламентом та представниками країн-членів у грудні 2018 року, очікують, що він буде швидко затверджений Європейською Радою. Заборона має набути чинності 2021 року.

Як заявив віце-голова Єврокомісії Франс Тіммерманс, Євросоюз не був найбільшим джерелом пластикового забруднення в світі, але цей захід може слугувати прикладом для інших країн.

Країни Азії дуже зацікавлені в тому, що ми робимо. Латиноамериканські країни теж”, – зазначив він.

За даними Єврокомісії, заборонені новими правилами одноразові вироби становлять 70 відсотків відходів, що потрапляють до океанів світу, становлячи загрозу для дикої природи та рибних ресурсів.

Куди здавати вторсировину та як сортують відходи у Франківську, можна переглянути в сюжеті МІСТА:

Читайте також: У Новицькій ОТГ з квітня централізовано збиратимуть відходи.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...