Мед Атлант

Як у Франківську якість газу перевіряли. ВІДЕО

ПАТ “Івано-Франківськгаз” здійснив публічну перевірку якості блакитного палива. До досліджень залучили і державну лабораторію.

Відбір блакитного палива було здійснено на газопроводі-вводі низького тиску до будинку на Бельведерській, 40. Весь процес транслювався онлайн на сторінці “Івано-Франківськгазу” у Facebook.

Для чистоти експерименту, проби блакитного палива передано у дві лабораторії – ПАТ “Івано Франківськгаз” та ДП “Івано-Франківський науково-виробничий центр cтандартизації, метрології та сертифікації”.

Ми погоджуємося із Супергазом, що українці мають право знати, який газ споживають. Основний показник якості природного газу – теплота згоряння (калорійність). Чим вища калорійність, тим менший обсяг газу необхідно витратити. У домівки прикарпатців постачається газ, який відповідає усім вимогам, але з різною теплотою згорання, – розповідає керівник хімлабораторії ПАТ “Івано-Франківськгаз” Галина Хомик.

До мешканців Івано-Франківщини газ надходить із декількох джерел: вітчизняної газовидобувної компанії “Укргазвидобування” та із магістральних газопроводів “Укртрансгазу”. Калорійність газу цих компаній відрізняється, але відповідає діючому стандарту. За інформацією АТ “Укртрансгаз”, імпортний газ має стабільний склад, а параметри газу українського видобутку змінюються залежно від родовища.

Це означає, що використовуючи однакову кількість кубометрів, люди отримують різну теплоту згорання. Це призводить до постійних нарікань з боку споживачів.  Щоб їх не було, необхідно  перейти на оплату газу залежно від його енергетичної цінності,  як це відбувається в Європейських країнах, – кажуть в “Івано-Франківськгазі”.

З результатами аналізу споживачі уже завтра зможуть ознайомитися на сайті та на офіційній сторінці “Івано-Франківськгазу”.

«Івано-Франківськгаз» прийняв виклик Супергазу та преєднався до акції.

ПАТ "Івано-Франківськгаз" прийняв виклик Супергазу та преєднався до акції. Газорозподільна компанія спільноз Івано-Франківськстандартметрологія здійснять відбір газу на газопроводі-вводі низького тиску по вул. Бельведерській,40.Відбір газу здійснюватиме начальних хімлабораторії Івано-Франківськгазу Галина Хомик.Незабаром чекайте на результати!#здайТеаналізНафтогаз України – Naftogaz -?

Опубліковано ПАТ "Івано-Франківськгаз" Понеділок, 8 квітня 2019 р.

Читайте також: ПАТ «Івано-Франківськгаз» оскаржуватиме рішення про штраф “за коефіцієнти” у суді.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...