Мед Атлант

Міст на Пасічну рятуватимуть поточними ремонтами. ВІДЕО

На початку цього року проїзну частину моста на Пасічну підлатали ямковим ремонтом. Пішохідну частину, яка досі залишається проблемною, не чіпали.

Міст на Пасічну будувався ще в 70-і роки минулого століття та має погану конструкцію. З тих часів міст не ремонтувався. Окрім того, він був розрахований на абсолютно інший трафік автомобілів. Тому ремонт дуже необхідний.

Михайло Смушак, директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою, розповів, що станом на 2 лютого провести капітальний чи поточний ремонт з дотримання всіх технологій практично неможливо. Тоді ж головний комунальник міста зазначив: наступну повінь міст на Пасічну не переживе. Зараз, за словами Михайла Смушака, дорога на мості в задовільному стані.

На пішохідній частині моста, яка перебуває у плачевному стані, здійснять поточний ремонт. Щопівроку, щотримісяці ями необхідно забивати.

Смушак також підкреслює, що міст потребує капітального ремонту. Зараз у департаменті розглядають пропозиції щодо виготовлення проектно-кошторисної документації. Однак капремонт можна буде здійснювати тільки тоді, коли збудують новий міст. До того часу можливі лише поточні ремонти.

Суть проблеми в тому, що одна проектно-кошторисна документація може коштувати 2, 5 – 3 мільйони гривень. Сам капремонт моста – від 100 мільйонів і вище, – каже Смушак.

Детальніше в сюжеті МІСТА:

Читайте також: Транспортна розв’язка моста на Пасічну може коштувати більше 300 мільйонів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...