Мед Атлант

Назвали ймовірну причину пожежі в соборі Паризької Богоматері

В рамках розслідування поліція допитала вже близько 30 осіб – охоронців, співробітників компанії, що проводить реконструкцію, будівельників.

Співробітники служби безпеки повідомили поліції, що осередок пожежі був розташований біля основи шпиля Нотр-Даму з боку Сени, інформує “Європейська правда”, з посиланням на французьке видання Le Parisien.

Причиною пожежі в Соборі Паризької Богоматері могло стати коротке замикання у частині будівлі, яка перебувала на реконструкції.

У ході реставраційних робіт на шпилі Нотр-Даму встановили риштування вагою понад 500 тонн. Будівельні роботи обслуговувалися трьома ліфтами. Перший ліфт піднімав робітників на висоту 24 м від землі, другий піднімав на висоту 54 м на дах, третій ліфт дозволяв дістатися до шпиля, який робітники повинні були очистити. Два з цих ліфтів вже працювали з минулого четверга, коли знімали статуї, розташовані на шпилі.

За словами охоронців, коли спрацювала пожежна сигналізація і вони прибули до ліфта, пожежа вже була сильною і вони більше нічого не могли зробити.

За однією з версій криміналістів, причиною пожежі могла бути проблема з електрикою. “Можливо, сталося коротке замикання”, – сказав один зі співрозмовників французького видання.

Фото собору після пожежі.

Нагадуємо, 15 квітня, у Парижі загорівся Собор Паризької Богоматері.

На відновлення собору Паризької Богоматері можуть піти десятиліття.

Читайте також: Нищук наголосив, що Україна готова відправити найкращих фахівців для відновлення Нотр-Даму.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...