Мед Атлант

Палац Потоцьких перетворився на МІФ і запрошує у гості. ФОТО

Сьогодні, 3 травня, в одному з приміщень Палацу Потоцьких  відкрили перший Музей історії та архітектури міста. Презентація Музею є частиною святкування Дня міста.

“Не годиться, щоб місто з такою історією не мало музею. Ми хотіли зібрати експонати, але відійти від класичного поняття музею, – розповіла одна з організаторів Марія Козакевич. –  Щоб цей музей приваблював молодь, щоб він був наповнений сміхом та радістю. Ми наповнили 9 приміщень. Тут є тема археології, ми виготовили монети з гербом міста, є кімнати з кросфордами, з рухомими речами з картону, є фотозона, де можна сфотографуватися в старовинних вбраннях, кімнати з артефактами, які можна роздивитися, доторкнутися до них”.

Експонатами першої виставки стали об’єкти, які музею пожертвували жителі міста: старовинні меблі, старі валізи, скрині, картини, фото міста та сімейні фото дорадянського періоду. Гості музею зможуть дізнатися про івано-франківських містобудівників, найважливіші історичні події міста, про людей, які жили тут у різні часи.

Музей буде відкритий протягом масштабної культурної подіції – Міжнародного фестивалю “Карпатський простір” (3-5 травня).

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...