Мед Атлант

Померлій болгарській студентці робили непрямий масаж серця – у суді розглянули письмові докази

Сьогодні, 13 травня, у Франківському міському суді продовжилося засідання у справі Астанова, якого підозрюють у вбивстві болгарської студентки.

На суд не з’явилися свідки: вони не перебувають на території України. Прокурор повідомив, що відмовляється від показів цих свідків. Таким чином, на суді уже почали розглядати письмові докази.

Прокурор перелічив документи, які містяться у справі. Так у документах судмедекспертизи йшлося про причини смерті й стан здоров’я потерпілої. Смерть настала від закритої черепно-мозкової травми, набряку мозку, перелому черепа. Окрім цього, на тілі Елі були переломи та садна, синці. Померла дівчина перед тим, як її спакували у валізу. Були також переломи, які свідчили, що померлій робили непрямий масаж серця. Чи вживала потерпіла наркотики, невідомо. Тіло знаходилося у воді від 1 до 3 тижнів.

Прокурор на прохання адвоката також повідомив про вилучення речей, які знайшли тоді, у 2017 році, на Городенківщині. Прокурор підкреслив: велася відеофіксація. Астанова затримали о першій ночі 13 червня за статтею 208. Під час огляду квартири Астанова були виявлені наркотики, вони містилися у пластикових пляшках. Також тоді знайшли канабіс. Згідно з ДНК-експертизою, плями на килимку – кров, яка належить померлій студентці.

Зауважимо, що кров на серветках, знайдених у речах на Городенківшині, також належать убитій. Черепно-мозкова травма могла з’явитися через удар, і таких ударів було 6, згідно з експертизою. Адвокати зауважили, що слід переглянути відео й поки що не долучати матеріали як докази. Суд постановив долучити всі докази до справи.

Нагадуємо, справа почалася з того, що 24-річна студентка з Болгарії тимчасово проживала в Івано-Франківську та навчалася на 4-му курсі стоматологічного факультету ІФНМУ. Вона 1 червня пішла з дому та не повернулася. Подруга дівчини розповіла, що востаннє Еля Зію бачили в хлопця. Напередодні, 31 травня, студентка хотіла розлучитися з своїм хлопцем. Опісля – зникла. У квартирі хлопця і дівчини правоохоронці провели обшук, але Еля Зію не знайшли. У поліцію друзі повідомили лише 5 червня, бо шукали самостійно. Від 5 червня тривають розшукові заходи правоохоронців. Майже тиждень правоохоронці шукали її всюди: опитували свідків знайомих і сусідів.

12 червня стало відомо, що поліцейські знайшли тіло дівчини на Рогатинщині. Серед головних підозрюваних – хлопець-іноземець Ельдар Астанов. Відтак, у той же день під міським відділком поліції зібралися друзі і знайомі підозрюваного. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...