Мед Атлант

“Український бренд”: що для франківців означає вишиванка. ВІДЕО

Сьогодні, 16 травня, відзначають Всесвітній день вишиванки, коли кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши її на роботу, до університету, школи чи садочка.

Франківці активно долучилися до святкування. У середмісті можна зустріти людей різного віку, які крокують на роботу, навчання чи просто прогулювалися у вишитому одязі.

Крім того, студенти організували танцювальний флеш-моб у центрі міста, в якому взяли участь 850 чоловік.А школярі долучились до акції з 250-ма вишитими рушниками.Відсвяткували цей день і в пологовому будинку. Для породілей та майбутніх мам в Івано-Франківському міському перинатальному центрі влаштували фотосесію.А бійці коломийської 10 гірсько-штурмової бригади одягли у вишиванку навіть БМП.

Журналісти “МІСТА” дізналися у перехожих франківців, що для них означає вишиванка та чому вони долучилися до святкування:

Цікаво те, що ідея відзначати такий день виникла не так давно. Акцію «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету Леся Воронюк. А поштовхом до реалізації ідеї та святкування стала вишиванка Ігоря Житарюка, яку він регулярно одягав на пари, як і чимало інших студентів. Леся запропонувала одногрупникам та студентам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...