Мед Атлант

Лиш на Надвірнянщині затопило 1700 дворів, найбільше у Молодкові та Гвізді. ВІДЕО

За даними рятувальників: внаслідок стихійного лиха на Надвірнянщині вже постраждали 1700 домогосподарств

Сьогодні, 21 травня під головуванням голови Надвірнянської районної ради Івана Гурмака в районній раді відбувся День Депутата. У зв’язку з стихійним лихом в районі, а саме затоплення населених пунктів внаслідок дощових опадів, про ситуацію станом на ранок 21 травня проінформував начальник Надвірнянського районного відділу УДСНС України в області Андрій Мочерняк, повідомляє Надвірнянська райрада.

За його словами внаслідок повені найбільш постраждали такі населені пункти як Битків, Молодків, Гвізд та Пнів. За попередньою інформацією постраждало 1700 домогосподарств в районі, однак ця цифра може збільшуватися.

Село Молодків – затоплено близько 500 домогосподарств з 919, відсутнє електропостачання. Наразі чергує екіпаж поліції через аварійний стан мосту та зсув частини асфальтного покриття дороги, котра є автосполученням Молодків-Гвізд .

Село Гвізд – затоплено 500 домогосподарств із 1217, пошкоджено центральний газопровід , тож без газопостачання на разі 450 помешкань. Роботи по відновленню газопостачання розпочнуться одразу після падіння рівня води. Завдяки рятувальникам врятовано 20 людей, з них 1 дитину.

 

Опубліковано Věra Ilkivová Вівторок, 21 травня 2019 р.

Селище Битків – затоплено 300 домогосподарств із 1110, відбувся зсув грунту, внаслідок кого постраждав один житловий будинок.

Село Пнів – затоплено 300 домогосподарств із 1830.

Село Пасічна – затоплено 100 домогосподарств із 1833.

Андрій Мочерняк наголосив, що за даними синоптиків опади очікуються ще протягом двох днів. На даний час ситуація не є критичною, однак необхідно бути готовим до чергового підвищення рівня води в річках.

Голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак наголосив, що слід працювати на випередження, бути готовим до можливого чергового затоплення в населених пунктах, а також необхідно залучити всі гілки влади для допомоги у ліквідації наслідків стихійного лиха.

Мешканці найбільш постраждалих населених пунктів району Гвізд та Молодків запевняють, що навіть старожили в селах не пригадують повені з такими масштабами завданої шкоди.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...