Мед Атлант

Як оздоровлюватимуть франківських школярів цьогоріч

Впродовж літніх канікул діти Івано-Франківська будуть оздоровлюватися.

Питання оздоровлення школярів обговорювали на щотижневій оперативній нараді сьогодні, 28 травня.

До процесу оздоровлення залучено департамент освіти і науки, департамент молодіжної політики, сім`ї та спорту, департамент культури, службу у справах дітей, управління охорони здоров`я.

Оздоровленню підлягають усі діти міста Івано-Франківська, проте в першочерговому порядку забезпечуватиметься відпочинок та оздоровлення дітей, що відносяться до пільгових категорій та дітей, батьки яких загинули, постраждали або беруть безпосередню участь в АТО, – зазначили в міській раді.

Під особливим піклуванням пребуватимуть 173 дитини – сироти та позбавлені батьківського піклування, а також 19 дітей, які перебувають у складних життявих обставинах.

Вже традиційно у навчальних закладах міста організовуються пришкільні табори, мовні школи, забезпечується відправлення дітей у позаміські табори “Лімниця”, “Артек”, “Молода гвардія” та інші. Для придбання путівок з міського бюджету виділено 1 млн. 200 тис. грн., що на 200 тис. грн. більше ніж у попередньому році.

Цього року, до слова, у “Лімниці” планують 4 заїзди, 175 дітей впродовж зміни:

I зміна – з 2 до 22 червня
II зміна – з 24 червня до 14 липня

 III зміна – з 17 липня до 6 серпня
IV зміна – з 9 до 29 серпня

Також вже стало традицію приймати у табір маленьких гостей з Попасної та Волновахи. Цьогоріч діти зі прифронтових міст також приїдуть оздоровлюватися до Лімниці.

Нагадуємо, 50 дітей пільгових категорій оздоровляться в Івано-Франківській міській дитячій лікарні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...