Мед Атлант

Десять лікарів однієї з прикарпатських стоматполіклінік можуть скоротити, один — звільнився

Калуська міська стоматологічна поліклініка системно не виконує фінансовий план, а лікарів, які приносять в касу підприємства менше, ніж половину необхідної суми, скоротять, оскільки вони не заробляють собі на мінімальну зарплату.

Як повідомляли «Вікна», на ставку лікар має надати послуг на 28 тис. гривень на місяць.

Ще в квітні йшлося про те, що під скорочення можуть потрапити близько половини лікарів: 20 з 49-ти стоматологів міської поліклініки.

На цьому етапі, як повідомив керівник поліклініки Василь Рогів, зроблено подання на профспілкову організацію. Щоправда, йдеться про скорочення 6,25 посади — 10 лікарів. Один зі стоматологів вже звільнився — за згодою сторін. Щодо решти — тривають консультації.

До речі, з понеділка, 3 червня, Василь Рогів перебуває у статусі виконуючого обов’язки: в нього завершився термін дії контракту. Відтак, має відбутися конкурс на посаду директора підприємства. Як зазначив в коментарі “Вікнам” Василь Рогів, брати участь у конкурсі він не планує: ситуація в поліклініці є складною, фінансовий план не виконується, тому є проблеми із зарплатами. За його словами, він отримує 6-7 тис. гривень на місяць. Фаховий стоматолог може приватно заробити значно більше.

Читайте також: не дають навіть 0,01% шансу на життя: у Франківську породілля звинувачує лікаря у халатності.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...