Мед Атлант

Захисники Астанова просять визнати докази з квартири недопустимими

Сьогодні, 26 червня, у Франківському міському суді продовжилося засідання у справі Астанова, якого підозрюють у вбивстві болгарської студентки.

Суд почав досліджувати речові докази. Перед початком засідання до зали суду принесли валізу, в якій знайшли тіло дівчини. Але до розгляду цього доказу справа так і не дійшла. На початку адвокат Астанова клопотав, щоб протокол огляду, речові докази, які були виявлені і вилучені в квартирі підсудного під час обшуку, визнали недопустимими, через процесуальні порушення. Мова про “два паперові згортки з подрібненою речовиною”, волокна та волокнисті матеріали і т.д. А також недопустимими просив визнати висновки експертів щодо вмісту в крові наркотичних речовин і т.д.

“Коли проводився огляд, обшук приміщення, то він був незаконний, оскільки проводився без власника, – заявив адвокат. – Договір оренди підтверджує, що на той час власником був саме Астанов. Тож всі докази звідти мають бути визнані недопустимими”.

Прокурор заявив, що про таке клопотання вони дізналися лиш в залі суду, їм потрібно час, аби підготувати відповідні документи, тож попросив про технічну перерву. Суд задовільнив прохання прокурора.

Також на суді розглянули питання щодо продовження запобіжного заходу Прокурор, клопотав про продовження тримання під вартою. А от юристи Астанова апелювали, що він уже два роки перебуває під вартою і зараз ризиків щодо обрання йому іншого запобіжного заходу – нема. Частина свідків вже судом допитані, частина закордоном, потерпілі претензій не мають. ” Дайте людині жити нормально”, – клопотав захисник.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Астанов у своєму слові теж наголосив, що його утримують незаконно, і що у знак протесту він голодував 23 дні. “Здесь суддейский беспредел”, – заявив він. На що суддя виніс йому попередження.

Наступне засідання – 29 липня, о 10 годині.

Нагадуємо, справа почалася з того, що 24-річна студентка з Болгарії тимчасово проживала в Івано-Франківську та навчалася на 4-му курсі стоматологічного факультету ІФНМУ. Вона 1 червня пішла з дому та не повернулася. Подруга дівчини розповіла, що востаннє Еля Зію бачили в хлопця. Напередодні, 31 травня, студентка хотіла розлучитися з своїм хлопцем. Опісля – зникла. У квартирі хлопця і дівчини правоохоронці провели обшук, але Еля Зію не знайшли. У поліцію друзі повідомили лише 5 червня, бо шукали самостійно. Від 5 червня тривають розшукові заходи правоохоронців. Майже тиждень правоохоронці шукали її всюди: опитували свідків знайомих і сусідів.

12 червня стало відомо, що поліцейські знайшли тіло дівчини на Рогатинщині. Серед головних підозрюваних – хлопець-іноземець Ельдар Астанов. Відтак, у той же день під міським відділком поліції зібралися друзі і знайомі підозрюваного. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...