Мед Атлант

Завершилися зйомки фільму “Віддана”, події якого відбуваються у Станиславові початку минулого століття

У Києві завершилися зйомки стрічки “Віддана” за романом Софії Андрухович “Фелікс Австрія”.

Про це пише МІСТО з посиланням на BBC. Режисер-постановник фільму “Віддана” – Христина Сиволап, для якої це – дебютна робота в повнометражному кіно, продюсер проєкту – Надія Зайончковська.

Події фільму, прем’єру якого заплановано на початок 2020 року, відбуваються у в маленькому українському містечку на краю Австро-Угорської імперії наприкінці XIX – початку XX століття.

Доктор Анґер втрачає в пожежі дружину, але рятує двох дівчат – рідну доньку Аделю і доньку хатніх робітників Стефанію, яких виховує разом.

Калейдоскоп любові і ревнощів, еротики та таємниць, а ще всесвіт рецептів галицької кухні, для виконання яких у головної героїні Стефанії на кухні працювала дублерка. Для зйомок фільму приготували понад сотню страв.

“У фільмі безліч сцен з їжею, головна героїня багато готує. Так вона висловлює свої почуття, вкладає у цей процес усю свою пристрасть”, – розповіла фудстиліст Олександра Гордєєва, яка брала участь у знімальному процесі.

“Рожева мармуляда”, “завиванець з яблуками”, “зелена салата” з секретним інгредієнтом – такі галицькі рецепти згадуються в романі Софії Андрухович.

Одну зі сцен фільму знімали у Чернівецькому театрі імені Ольги Кобилянської, де збереглися інтер’єри початку ХХ століття. Оксамит і золото, елегантні дами у вечірньому вбранні і капелюшках, вишукані фраки та аксесуари – у театрі відтворили атмосферу гучної світської події початку ХХ століття.

Центральну історію фільму розпочне епізод за участі прими-балерини Національної опери Катерини Кухар, яка у витонченому східному образі виконала на сцені складні трюки.

Ще однією локацією фільму став парк “Олександрія” у Білій церкві, де знімали день народження головної героїні Аделі.

Під Києвом на території у чотири гектари відтворили старовинний Станіславів (Івано-Франківськ) зразка початку ХХ століття з десятками будинків, магазинів, торгівельних яток, центральною площею та ринком.

Для виконання трюків героя роману Фелікса, “гутаперчевого хлопчика” запросили двох дітей-дублерів: акробатку Дар’ю Забару і каскадера Дмитра Крезуба.

У фільмі будуть фокуси і багато старовинних речей. У зйомках взяли участь фокусник-ілюзіоніст, циркова трупа, історичні консультанти, струнний і духовий оркестри. “Реквізит: старовинні меблі, годинники, опудала птахів, посуд, предмети побуту та декору — це справжній та дуже цінний антикваріат, який розшукували художники стрічки”, — розповідає промо-продюсер фільму Дмитро Майстренко.

Важлива роль у створенні “Відданої” була відведена художниці з костюмів Лесі Патоці. Спеціально для стрічки пошили понад 150 костюмів і зібрали 300 образів початку ХХ століття.

Саундтрек до фільму, пісню “Човен”, виконала солістка гурту “Один в Каное”, Ірина Швайдак, а аранжування створив Євгеній Філатов (The Maneken).

Фото взяті зі сторінки фільму.

Читайте також: У мережі з’явився тизер фільму, знятого за романом Софії Андрухович.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...