Мед Атлант

У поліції Прикарпаття перебувають 32 кримінальні провадження у сфері охорони лісових ресурсів

Станом на 16 липня у провадженні слідчих підрозділів територіальних органів поліції перебувають 32 кримінальні провадження за фактами кримінальних правопорушень, учинених у сфері охорони лісових ресурсів.

Про це інформує пресслужба прокуратури Івано-Франківської області. Так, 11 з них стосуються незаконного експорту деревини, 9 – щодо незаконних порубок лісу, 12 – про вчинення службових злочинів у сфері охорони лісових ресурсів.

За даними прокуратури цього року на Прикарпатті розпочали 23 кримінальні провадження у сфері охорони лісових ресурсів. Так, до суду скерували 6 обвинувальних актів. Три з них – щодо незаконного експорту деревини, 2 – щодо незаконних порубок лісу, 1 – щодо неналежного виконання службових обов’язків стосовно забезпечення охорони лісу.

Івано-Франківська місцева прокуратура 24 квітня направила до суду обвинувальний акт за ч. 4 ст. 358 Кримінального Кодексу України щодо приватного підприємця, яка придбала підроблені товарно-транспортні накладні про відпуск деревини (граб) Золочівським ДЛП ЛГП “Галсільліс” у кількості 76 м³. Мета –  отримання сертифікатів та експорту деревини за кордон.
У закінчених кримінальних провадженнях указаної категорії встановлено близько 220 тис. грн. збитків, спричинених кримінальними правопорушеннями. 27 тис. грн відшкодували під час досудового розслідування. Відшкодування решти суми збитків вирішується в порядку цивільного судочинства, зазначають у прокуратурі.
Упродовж першого півріччя цього року суди розглянули 17 кримінальних проваджень у сфері лісокористування: 3 кримінальні провадження закрили у зв’язку із закінченням строків давності, 14 – у зв’язку з набранням чинності Закону, яким скасована кримінальна відповідальність за діяння, вчинене особою.
Крім цього, у зв’язку з набранням чинності закону, яким скасована кримінальна відповідальність за діяння, вчинене особою, у поточному році на стадії досудового розслідування закрито 91 кримінальне провадження про злочини вказаної категорії (передбачені ст. 246 Кримінального Кодексу України).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...