Мед Атлант

Доступний Франківськ: місто не проходить перевірку на безбар’єрність. ВІДЕО

Івано-Франківськ перевіряють на безбар’єрність.

За результатами перевірок створять рейтинг доступності українських міст – «Тостер». Про це повідомляють на сторінці проекту “Доступно“.

Чому саме «Тостер»? По-перше, ми хочемо побачити, яке з міст вийшло рум’яним, приємним для споживання та проживання, а яке зачерствіло та нікуди не годиться. По-друге, перевірити, яке місто вистрибне найвище у нашому «Тостері», – повідомляють на сторінці.

Крім Івано-Франківська до рейтингу увійдуть ще дев’ять міст. Результати за у Франківську:

  • Перевірили 66 аптек. З них – тільки три доступні та три частково доступні. Як вам така статистика? Адже за законом аптека не може отримати дозвіл на роботу, якщо є недоступною для маломобільних груп населення. Проте вони працюють. Як так?
  • Перевірили 50 закладів харчування. З них – три доступні та шість частково доступні.

Окрім того, активісти перевірили ОДА, кінотеатр та ЦНАП. Проте до кінотеатру потрапити не вдалось через відсутність пандуса.

Детальніше в сюжеті UA:Карпати:

«Доступно. UA» перевіряло держустанови. День третій

Франківський драмтеатр, міська рада, Центр адміністративних послуг – третій день представники громадської організації «Доступно. UA» перевіряють Івано-Франківськ на доступність для людей з інвалідністю

Опубліковано UA: Карпати Середа, 14 серпня 2019 р.

Проект здійснюють за підтримки Фонду прав людини Embassy of the Netherlands in Ukraine.

Довідково:

Доступно.UA вже 3 роки поширює ідею доступності міського простору та повноцінне включення людей з інвалідністю у життя суспільства. Його мета – показати, що люди, які пересуваються на інвалідному візку можуть жити і насолоджуватись життям, гуляти містом, відвідувати різні заходи та заклади як і ті, хто ходить на своїх двох.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...