Мед Атлант

У Франківську вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні Романа Гурика. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 2 жовтня, у Франківську вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні та Героя України Романа Гурика.

Саме у цей день, 2 жовтня 2019 року, хлопцю мало виповнитися 25 років.

Сьогодні мав бути його День народження. Але так сталося, що він не дожив до цього дня. Проте він зробив за свої 19 років більше, ніж хтось за все життя. Ми маємо на кого рівнятися, щоб бути справжніми патріотами держави. Саме тому ми сьогодні тут, – поділилася Вікторія Бріцька, студентка філософського факультету.

Вшанувати пам’ять Романа прийшли його рідні – мама Ірина, бабуся Наталя та дідусь Мирослав.

“Останніх пів року ми відійшли від політики. Але, судячи з останніх подій, ідея, за яку боровся мій син, ще живе. Ще є однодумці, тому ми Україну так просто не здамо. Нас сьогодні здивувала найменша донька. Вона надула багато кульок. Прокинулася о 4 ранку і сказала “Я хочу привітати вас зі святом”, – поділилася мати Романа, Ірина Гурик.

 

Віче з вшанування пам’яті Романа відбулося на території Прикарпатського національного університету, біля Обеліску студентам та викладачам, які загинули у боротьбі за Незалежність України.

Квіти до обеліска герої України поклали студенти філософського факультету. Світлу пам‘ять вшанувати хвилиною мовчання.

Нагадаємо, що в цьому навчальному закладі на філософському факультеті навчався Роман Гурик, який загинув на Майдані під час Революції Гідності.

Довідково: Гурик Роман Ігорович (2 жовтня 1994, Івано-Франківськ, Україна — 20 лютого 2014, Київ, Україна) — протестувальник Євромайдану, студент факультету філософії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Герой України.

Чотири рази їздив у столицю: вперше у листопаді з друзями з Івано-Франківська та з хресним татом, останній — у суботу, 15 лютого. У середу, 19 лютого, близько 18 години зв’язок із ним обірвався — не було змоги зарядити телефон. Зранку, 20 лютого, близько 10 години батьки почали бити на сполох — телефонували до знайомих майданівців у Києві, звернулись до Мальтійської служби допомоги, зробили оголошення на телебаченні, попросили оголосити з головної сцени.

Загинув під час загострення протистояння від пострілу снайпера у скроню. Ввечері подзвонив брат матері з Києва і повідомив, що знайшли Романа. Час смерті в інтернет-джерелах суперечливі. Його останній запис на персональній сторінці в соціальній мережі «ВКонтакті»: «зараз або ніколи. всі на Грушевського, на смерть».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...