Мед Атлант

Франківцям нагадують: подати заяву на субсидію можна онлайн

Іванофранківцям нагадують: субсидії можна оформити онлайн вдома. В Україні запровадили для цього спеціальний сервіс.

У проєкті бюджету на 2020 рік закладено 47 млн 628 тис грн на виплату пільг та субсидій. Цієї суми вистачить для задоволення потреб усіх категорій населення, які потребуватимуть державної допомоги на сплату комунальних послуг.

Як оформити субсидію онлайн:

  1. Зайти на сайт Міністерства соціальної політики України (https://www.msp.gov.ua/ ).
  2. Перейти до рубрики “Е-Сервіси”.
  3. Обирати “Субсидії”.

4. Заповнити форму, яку пропонує система. Там є кілька варіантів реєстрації/входу. Якщо ви обираєте «реєстрація або вхід з ідентифікацією електронним цифровим підписом» та «реєстрація або вхід з ідентифікацією BankID», подання та підписання документів відбувається виключно в електронному вигляді. Якщо обираєте спосіб «реєстрація або вхід за адресою електронної пошти», необхідно подати документи у паперовій формі. Тобто після заповнення форми на сайті вам прийде ПДФ-версія документу, яку потрібно буде роздрукувати, підписати і занести в управління соціального захисту.

5. Після входу в систему треба  перейти до заповнення електронних форм. Зокрема, заповнити потрібно заяви про призначення та надання субсидії у грошовій формі через відділення банку, декларації про доходи і витрати осіб, які звернулись за призначенням житлової субсидії.

Посадовці попереджають: інформацію слід вносити уважно. Так, часто забувають внести інформацію про особові рахунки, номери телефонів, не вказують інформацію про членів сім’ї, розповіла Оксана Жишото, заступниця директора міського департаменту соцполітики.

Далі заява-декларація надходить в департамент соцполітики на опрацювання. Опісля користувачам прийде повідомлення.

Якщо відсутній електронний підпис – слід прийти у відділ субсидії.

Торік франківці подали більше 800 електронних заяв.

Детальніше в сюжеті “Каналу 402”:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...