Мед Атлант

У Франківську відбувся допрем’єрний показ фільму “Співає Івано-Франківськ теплокомуненерго”. ВІДЕО. ФОТО

Сьогодні, 10 жовтня, в Івано-Франківську відбувся допрем’єрний показ фільму “Співає Івано-Франківськ теплокомуненерго”.

Це документально-художній фільм, який розповідає історію підприємства з перспективи головного героя Івана Гаврилишина.

Цей фільм – прощання з Радянським Союзом. Стрічка про тепло та людський вимір цих речей. Ми сподіваємось, що після цього фільму люди будуть виявляти більше пошани до працівників комунальних структур, – режисерка фільму Надія Парфан.

Кінострічка отримала держфінансування в сумі 1 мільйон 69 тисяч гривень. Над цим фільмом працювали близько трьох років і в нього було вкладено також багато додаткових коштів, оскільки фінансування не вистачало. Окрім того, він має принести певну частину коштів у держбюджет.

Унікальністю фільму є те, що він повністю знятий в Івано-Франківську, а його акторами є звичайні працівники теплокомуненерго.

Наш фільм є одним з найуспішніших документальних українських фільмів 2019 року. Він виходить у прокат 17 жовтня. Його будуть показувати в кінотеатрі “Люм’єр”. По телебаченні та інтернеті фільм покажуть приблизно черкз рік, – розповідає режисер фільму Ілля Гладштейн.

Це фільм про трудовий колектив. У нас немає людей з вищою музичною освітою. Найважче у зйомках було звикнути до знімальної команди, – каже герой фільму Іван Гаврилишин.

На презентацію прийшов мер міста Руслан Марцінків.

Хочу подякувати всьому колективу. Підприємство було створене в 80-90 роки. Тому спочатку я сприймав ідею фільму доволі скептично. Зараз я вражений фільмом та самою режисурою. Фільм справді вдався. Він про справжніх людей. Ініціатива дуже смілива, – додає мер.

Додамо, що на допрем’єрний показ фільму прийшло багато людей, які повністю заполонили кінозал.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...