Мед Атлант

В Івано-Франківську відкрили центр екстренної допомоги. ФОТО

У четвер, 10 жовтня у центрі екстреної медичної допомоги відкрили оновлене відділення.

Керівник обласного клінічного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Мирон Матейко зауважив, що коли йшов з посади директора департаменту охорони здоров’я мав мету та бачення, як має працювати екстрена допомога. І зараз це справдилось, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Створили центр у 2013 році. Тоді частково відремонтували тільки другий поверх будівлі. Загалом на облаштування центру екстреної медичної допомоги витратили 12,5 мільйона, з них – понад 3 мільйони з обласного бюджету.

За його словами, з вересня у текстовому режимі працювала диспетчерська служба. Наразі до неї приєднали вже 55% населення області. Це Івано-Франківськ, Калуський, Тисменицький, Галицький, Рогатинський і Тлумацький райони.

«Кожного тижня ми підключаємо ще 2 райони, адже треба протестувати обладнання, навчити персонал, аби не було збоїв у роботі», – пояснює Матейко.

Загалом в ОКЦЕМДМК в кругло добовому режимі працює 101 бригада.

Під час відкриття Надвірнянське, Солотвинське відділення та Івано-Франківське відділення медицини катастроф отримали нові автомобілі. Водночас електрокардіографи отримали Букачівці, Гвіздець, Делятин, Космач, Єзупіль, Микуличин, Отинія, Солотвин, Чорнолиці, Яблунів, Перегінське, Ворохта, Верховина та інші.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...