Мед Атлант

Рушниця, револьвери та гранати: на Прикарпатті закінчився місячник добровільної здачі зброї

У жовтні мешканці Івано-Франківщини добровільно здали до відділів та відділень поліції 260 одиниць зброї, а також 56 спецзасобів.

Серед них мисливська нарізна та гладкоствольна зброя, газові пістолети та револьвери, холодна зброя та пристрої для відстрілу патронів. Зокрема, від громадян прийнято 510 набоїв, гранати Ф-1, 15 снарядів часів Другої світової війни та 1-ну артилерійську міну.

Нагадаємо, що минулого місяця мешканці області могли добровільно здати до органів поліції зброю та боєприпаси, що зберігалися у них без відповідної реєстрації. Таким чином, громадяни уникали кримінальної відповідальності.

Також, після відповідної перевірки, вони могли зареєструвати зброю на своє ім’я, щоби надалі користуватися нею на законних підставах.

Поліція Прикарпаття нагадує: незаконне носіння, зберігання, купівля, продаж, передача вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухівки (крім гладкоствольної зброї — без дозволу, передбаченого законом) караються за ст. 263 ККУ позбавленням волі строком від 3 до 7 років.

За порушення порядку купівлі, продажу, зберігання гладкоствольної мисливської зброї передбачена адміністративна відповідальність за ст. 190 КУпАП — штраф від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї або без такої.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...