Мед Атлант

На Франківщині понад 1400 молодих сімей отримали квартири

Завдяки житловим програмам на Прикарпатті забезпечили домівками близько півтори тисячі сімей.

Про це сьогодні під час селекторної наради під керівництвом голови облдержадміністрації Дениса Шмигаля повідомила керівник Івано-Франківського регіонального управління Держмолодьжитла Леся Гвоздянчук.

За її словами, на сьогодні в області функціонують шість програм, які допомагають молодими прикарпатським сім’ям отримати житло на пільгових умовах.

Для того, щоб стати учасником програм і отримати кредит на придбання житла, молода сім’я або одинока людина повинні бути не старшими 35 років, перебувати на квартирному обліку та документально підтвердити свою платоспроможність, – наголосила Леся Гвоздянчук. – Також претендувати на пільгове житло можуть учасники антитерористичної операції та члени їх сімей, добровольці та ті категорії населення, які першочергово/позачергово потребують поліпшення житлових умов.

Варто додати, що за час дії програм (як державного, так і регіонального значення) в Івано-Франківській області забезпечили житлом 1405 сімей.

На переконання Дениса Шмигаля, програми, спрямовані на придбання житла та отриманні пільгового кредитування, є важливими, оскільки надають впевненість молодим сім’ям у завтрашньому дні, сприяють покращенню демографічної ситуації.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...