Мед Атлант

ДБР скерувало до Генеральної прокуратури проєкт повідомлення про підозру Звіробій та Федині

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань у тісній співпраці та за оперативного супроводу Служби безпеки України скерували до Генеральної прокуратури України проєкт повідомлення про підозру у погрозі вбивством щодо Президента України чинній народній депутатці України та громадянці.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Крім цього, до прокуратури направлено проєкт подання до Верховної Ради України про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності згаданої народної депутатки України.

За попередньою інформацією, 26 жовтня 2019 року народна депутатка України та громадянка, перебуваючи у м. Львові, здійснили онлайн-трансляцію на відеохостингу «YouTube» та в соціальній мережі «Facebook», під час якої висловлювали погрози вбивством, адресовані Президенту України Володимиру Зеленському, пов’язані з його державною діяльністю.

Кваліфікація:  погроза вбивством щодо Президента України (ч. 1 ст. 346  Кримінального кодексу України).

Нагдаємо, що раніше Генеральна прокуратура (ГПУ) відкрила кримінальне провадження проти народного депутата із фракції “Європейська Солідарність” Софії Федини та волонтера Марусі Звіробій, які публічно обговорювали варіанти смерті президента Володимира Зеленського.

26 жовтня президент Володимир Зеленський приїхав у с.Золоте-4, де добровольці та ветерани виступають проти відведення українських військ.

Спілкування з добровольцями виявилось дуже емоційним. Під час розмови з одним з чоловіків Зеленський заявив: “Я прийшов тобі сказав, ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати. …  Я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь”.

Коментуючи висловлювання Зеленського народна депутатка “Євросолідарності” Софія Федина та волонтер Маруся Звіробій, наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися із Зеленським на передовій.

“Там ненароком може взірватися граната, а ще там обстріли бувають.. Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову”, – сказала зокрема Федина.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...