Мед Атлант

Браконьєр з Франківська наловив червонокнижної риби на 20 тис. грн.

26 листопада 2019 року близько 19 години на Бистриці у Вовчинці рибпатрульні викрили чоловіка, що незаконно виловював рибу, занесену до Червоної книги України.

Фото ілюстративне.

Про це інформують в Івано-Франківському рибоохоронному патрулі. Держінспектори затримали франківця, який ловив рибу забороненим знаряддям – 10-метровою сіткою.

В улові виявлили 2 екз. вирезуба причорноморського (червонокнижний вид), 2 екз. рибця (заборонений для вилову вид), 2 екз. головня та 1 екз. верховодки. Збитки – 20 561 грн.

На особу склали адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (“Грубе порушення правил рибальства”) та адмінпротокол за ст. 90 КУпАП (“Знищення, незаконне вилучення з природного середовища видів, занесених до Червоної книги України”). Браконьєрське знаряддя лову та кілограмовий улов вилучено. Матеріали справи готуються для передачі до суду. За вилов вирезуба причорноморського порушника буде покарано штрафом в розмірі до 510 грн, а за вилов решти риби забороненим сітним знаряддям лову – штрафом в розмірі до 680 грн.

Вкотре закликаємо всіх рибалок дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства. Не варто випробовувати долю та ловити рибу забороненими знаряддями лову, в заборонених місцях чи тих видів, які перебувають під охороною. Нагадуємо, що для оперативного реагування на випадки порушення правил рибальства в Івано-Франківському рибоохоронному патрулі працює цілодобова телефонна “гаряча лінія”: (097) 392-72-80.

Читайте також: На Прикарпатті рибпатруль викрив трьох браконьєрів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...