Мед Атлант

ДБР проводить обшук у волонтерки та блогерки Марусі Звіробій

Сьогодні, 28 листопада, до помешкання волонтерки та блогерки Марусі Звіробій (Олени Біленької) співробітники ДБР прийшли з обшуком.

Маруся Звіробій

Про це у фейсбук повідомила журналістка, ведуча Яніна Соколова.

Ні, це не Росія. Це Київ, 28 листопада 2019. ДБР увірвалося до квартири Маруся Звіробій зранку.
Причина: обшуки, внаслідок висловлювань Марусі під час стріму з Фединою, який транслювали на фейсбуці. Конфіскували телефон згідно зачитаної ухвали… Підозрюються у плануванні вбивства Володимира Зеленського. Отакі справи, котики. 30-ті повертаються, – написала Соколова.

Відео Маруся Звіробій опублікувала у фейсбук.

Вона спочатку відмовляється відчиняти двері та каже, що очікуватиме на адвоката. Їй повідомили, що «ламатимуть двері», якщо вона не відчинить добровільно.

Силовики повідомили, що присутні з ними жінки є понятими, а також наказали віддати мобільні телефони Звіробій та іншої жінки, чий голос чутно на трансляції за кадром (ймовірно матері Марусі Звіробій). Після цього відео обірвалося.

Також один із силовиків повідомив, що «для забезпечення безпеки на місці присутні оперативні співробітники СБУ та спецпідрозділу «Альфа».

26 листопада Державне бюро розслідувань направило до Генеральної прокуратури України проєкт підозри народній депутатці Софії Федині та волонтерці Марусі Звіробій.

На думку слідства, 26 жовтня Федина та Звіробій висловлювали погрози вбивством, адресовані Зеленському.

Маруся Звіробій (Олена Самбул (Біленька) — українська доброволиця, інструкторка навчального центру ДШВ, громадська діячка, блогерка.

З початком війни почала допомагати військовим. Влітку 2014-го організувала полігон початкової військової підготовки, на якому волонтери-інструктори, що мали військовий фах, навчали початковій військовій підготовці бійців збройних сил України та добровольчих батальйонів перед виїздом на фронт.

Восени 2014 року командир 11-го батальйону ДУК «Правого сектора» з Київщини. У 2015 році Маруся зі своєю командою почала співпрацювати з 79 бригадою ВДВ, готуючи для них бійців на вже контрактну службу. Випускників її команди називали «Марусиними ведмедями».

У 2016-у році старший солдат та командир мобільної інструкторської групи десанту Збройних сил України «Марусині ведмеді» 199-го навчального центру ДШВ, що на Житомирщині. У 2017-у році стала військовослужбовцем бригади швидкого реагування Національної гвардії України, а вже за рік повернулась до лав десантно-штурмових військ з новим проектом.

На початку 2019 року за підтримки командувача Десантно-штурмових військ Михайла Забродського та начальника Генерального Штабу Віктора Муженка втілює у життя пілотний проект коротких ротацій в окремому розвідувальному батальйоні ДШВ у складі цього батальйону на контрактній службі.

Звільнилася з лав ЗСУ за станом здоров’я.

Нагороджена орденом «Народний Герой України» — ЗСУ, Підготовчий Центр ВДВ та відзнакою Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...