Мед Атлант

В Косові урочисто відкрили міст через Рибницю. ВІДЕО/ФОТО

Сьогодні, 5 грудня, у Косові урочисто відкрили міст через Рибницю.

Відео з події в мережі опублікувала Людмила Стражник.

Урочисте відкриття мосту в місті Косів через річку Рибниця на автодорозі Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський, – зазначила вона у дописі.

Урочисте відкриття мосту в місті Косів через річку Рибниця на автодорозі Р-24 Татарів – Кам'янець-Подільський.

Опубліковано Людмилою Стражник Четвер, 5 грудня 2019 р.

Почали його будувати у 2012 після того, як у 2008 міст зруйнувала повінь. У тому ж році будівництво призупинили через нестачу грошей. І лише у цьому році – 2019 – його здали в експлуатацію, пише “Суспільне“.

Міст сталезалізобетонний, покритий двома шарами асфальтобетону. Його довжина – 71, 2 метра. Обабіч – 2 тротуари по 2, 25 метра. Загальна вартість – 58, 9 мільйона гривень.

“Конструкція моста є розрізною. Він складається з 3 частин і стоїть на 3 балках. Ми використали деформаційні шви відкритого типу, щоб забезпечити відсутність тріщин”, – повідомив заступник директора ТОВ “ПБС” Михайло Литвинюк.

Міст пристосований для руху людей з інвалідністю. На перилах є спеціальна труба. Це вперше використали таку конструкцію.

“У наступному році беремо половину всього державного фонду на мости і дороги, які будуть одразу ж у тому році і завершені. Плюс посилений бюджет Укравтодору, плюс дорожний обласний фонд , плюс субвенція на місцеві дороги – мав би бути хороший ресурс, який дасть поштовх відкривати в рази більше таких об‘єктів”, – розказав голова Івано-Франківської облдержадміністрації Денис Шмигаль на урочистому відкритті.

За словами начальника Служби автомобільних доріг області Василя Буджака, гарантія на експлуатацію моста – 100 років.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...