Мед Атлант

Клопотенко у Франківську приготує борщ разом з гуртом “Фамілія Перкалаба”

Завтра, 18 грудня, до Івано-Франківська завітає кулінар Євген Клопотенко.

Про це інформують у Телеграм-каналі “Промприладу”.

Євген Клопотенко – відомий кухар і дослідник української кухні, готуватиме справжній гуцульський борщ разом з Олегом (Мохом) Гнатівим, продюсером гурту Фамілія Перкалаба на “Промприлад. Реновація”.

З 12:00 до 13:00 запрошуємо скуштувати борщу, а після послухати гурт “Фамілія Перкалаба”, – йдеться у повідомленні.

Подія відбувається в рамках зйомки проєкту “Борщ. Секретний інгредієнт”. Її ведучий – Євген Клопотенко  – їде у мандрівку Україною шукати класичний рецепт борщу, аби зареєструвати його як українську національну страву в рамках ЮНЕСКО.

Головні герої програми – люди і їх цінності. У Івано-Франківську борщ готуватимуть на “Промприлад. Реновація” за рецептом Олега Гнатіва, що написав справжню оду борщу.

“Я поставив собі завдання – внести український борщ до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, яка захищає шедеври нематеріальної культурної спадщини людства. Нехай борщ готують у всьому світі, але знають, що це українська національна страва!

Зараз я запускаю проект, в якому буду якомога більше розказувати про борщ, і запрошую всіх, хто має бажання та ідеї, долучитися до моєї ініціативи.

Я абсолютно переконаний, що коли ми внесемо борщ до спадщини ЮНЕСКО як нашу українську страву, то станемо ще сильнішими як нація, тому що, може так статися, що ми одного разу дізнаємося, що борщ – то російська страва, і тоді ми програємо ще одну інформаційну війну”, – розповідав Клопотенко у серпні виданню “Укрінформ”.

Читайте також: Варення у борщ: у Франківську Клопотенко презентує нове шкільне харчування.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...