Мед Атлант

«Муніципальнау варту» офіційно ліквідували і створили “Добродіїв”

Сьогодні, 18 грудня, в Івано-Франківську проводять сесію міської ради. На ній обговорили питання щодо ліквідації «Муніципальної варти».

«За» розформування «Варти» проголосували 30 депутатів.

Заразо депутати проголосували за створення інспекції «Добродії», керуватиме нею Шутак Сьогодні. Нове КП створили на основі двох – “Муніципальної варти” та “Муніципальної інспекції з благоустрою”.

«Добродії» здійснюватимуть охорону майна, що перебуває у комунальній власності; надаватимуть послуги з охорони державної, комунальної, приватної власності на договірній основі або на підставі рішень Івано-Франківської міської ради, рішення виконавчого комітету або розпорядження міського голови; здійснюватимуть контроль за станом майнової безпеки об’єкта охорони; охоронятимуть публічну безпеку тощо.

«Ми занадто довіряли цій структурі («Муніципальній варті» – ред). Вважаю, що у місті забагато структур. Чому? Бо це економія коштів, по-друге, це дублювання функцій»», – зауважив мер.

Нова структура підпорядковуватиметься департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою. В. о. керівника стане Михайло Шутак, він виконував обов’язки після того, як Прусака звільнив Марцінків після скандалу.

До слова, на сесії депутат Волгін назвав Прусака «мусором», що екскерівника «вартових» обурило.

Нагадаємо, у Франківську об’єднають «Муніципальну варту» та «Муніципальну інспекцію з благоустрою» і створять «Добродіїв».

Раніше Двох інспекторів франківської Муніципальної варти затримала на хабарі СБУ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...