Мед Атлант

60 ОТГ: облрада обговорила проблемні питання децентралізації на Франківщині

Сьогодні, 20 грудня, триває 2 пленарне засідання 33 сесії обласної ради. На ній розглянули питання щодо перспективного плану формування території громад області.

Як розповіла заступниця голови ОДА Світлана Онищук, згідно з перспективним планом області, що затверджений Кабінетом Міністрів, на Франківщині передбачено створення 60 ОТГ. За її словами, при його формуванні враховувалася фінансова та кадрова спроможність громад.

Як зазначив депутат Святослав Никорович, у невизначеності зараз село Старуня у Богородчанському районі та запитав, у громаду воно увійде: Соловинську чи Богородчанську.

Дійсно, у нас проходили виїзні консультації у район. Згідно перспективного плану тут передбачено створення 5 ОТГ, але ми рекомендуємо 4. Село Старуня поки не визначилося, зараз це біла пляма. Ми запропонували їм увійти до Солотвинської ОТГ, – зазначила Світлана Онищук.

Обговорили і проблемне питання щодо створення ОТГ на Яремчанщині.

Ми пропонували створити одну Яремчанську ОТГ. Спочатку всі погодилися, але потім думки змінилися. Так як діє принцип добровільного об’єднання, то щодо Ворохти та Татарова, висновок наданий позитивний. Але міжвідомча регіональна група не бачить в перспективному плані їх окремо, – зазначила пані Світлана.

“Ще поки до кінця не відомо, але принцип добровільності може діяти ще в січні. Якщо всі документи в порядку і громади є спроможними, ми не можемо не надати добровільний висновок. Далі рішення за Кабміном”, – зазначив голова ОДА Денис Шмигаль.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...